Otsikko on kotoisin omasta lapsuudestani ja siinä jouduin kuuntelemaan jotain vastaavaa mitä näinä päivinä soitetaan pääsiäisenä, todellatuskaisen kauheeta musaa, en ymmärrä ollenkaan miten joku voi moista hirvitystä kehua. Itselleni tulee välitön halu sulkea moinen musiikillinen iljetys, onneksi sitä ei ole pakko kuunnella. Toinen lapsuus vuosien kauhistusmusiikki on nuo yliääni laulajat joiden osaaminen lienee joidenkin mieleen. On kyllä muistettava aina kun arvostelen jotain musiikkia, arvotelen vain sitä en artistin tekemisiä, lisäksi on todella makuasia onko jokin hyvää tai ei. Makuasioista kiistely on tietty kivaa, mutta sillä on omat huonot puolensa koska näin saa usein vihat niskoilleen, varsinkin kun ihmisillä on paha tapa ymmärtää asioita ihan vaan omasta näkökulmastaan, ihan niinkuin minä nyt tätä musiikkia arvostan vain omasta näkökulmasta. En voi enkä halua sanoa yhtään mitään siitä mikä olisi oikeaa tai mikä väärää musaa.
Ärsyttävää on se miten nyky radio saa musiikin kuulostamaan tuotteelta joka on tehty just tietylle porukalle, siihen on kaksi tekijää, ensinnäkin sävelletään sellaisia ralleja joilla varmasti päästään sinne radioon ja joita ostetaan. Toinen on se ettei radioissa ole enää töissä ketään jolla olisi intoa tehdä hyvää ohjelmaa kun ei niitä kuitenkaan kukaan kuuntele, sitten vielä kun kaikki ohjelmat taitaa tulla tietokoneen syövereistä siitä seuraa toistoa ja taas toistoa. Tietyt biisit soi ja tarkkaan valittu musa soi kaikilla kanavilla jottei nekin vähäisetkin kuuntelijat katoaisi kanavilta. Sitten on tämä pakkosyöttö ohjelmisto jossa tunninaikana soitetaan jollekin mainitaan kello parin minuutin välein, on uutiset ja sää 15 minuutin välein sitten vielä kaikki ikiaikaset kellot kilisee ja muut tunnisteet PIIP kello PIIP on PIIP.
Koskahan muuten saa kuunnella vaikkapa euroviisut ilman uutisia ja vielä monella kielellä höystettynä säällä, ja kesken kappaleen ihan niinkuin ei voisi jättää joskus niitä pois.
Edottomasti ärsyttäviksi olen kokenut nuo joillekin ehkä tärkeät liikennetiedotteet, mitä ihmettä teen niillä kotioloissa? Sitten tuo urheiluterrori se jatkuu ja jatkuu hamaan tulevaisuuteen, mikään ei ole niin ärsyttävää (ei edes kännykkään huutaminen) kuin kuunnella kovallaan olevaa radiota bussissa jossa tulee taustamusiikin sijaan jotain ihan käsittämätöntä selitystä jostain päin maailmaa jotain selostusta siellä joku juoksee tai pelaa jotain. TV:stä katselun viel ymmärrän muttei varsinkaan yleisissä kulkuneuvoissa pitäisi moista terroria harrastaa. Myös tiettyt urheilulähetykset radiossa tilaa vakiopaikoillaan olevilta ohjelmilta.
Classisen musiikin yliarvostaminen on myös ärsyttävää, jälleen kerran en arvostele osaamista vaan sitä miksi ihmeessä meillä edelleen joidenkin tiettyjen tahojen toimesta ollaan niin kapea-alaisia ettei ymmärretä ettei kaikki todellakaan halua kuunnella juuri jotain jo kauan sitten sävellettyä teosta, syystä tai toisesta, ei musiikkia voi laittaa toisen päähän ja sanoa että tää on nyt sitä oikeaa ja tuo mitä kuuntelet väärää. Alussa mainitsemani classiskuviot eivät ole koskaan saaneet ihastelemaan, se ei tarkoita sitä etteikö myös tällainen progen ja kevyenmusiikin harrastaja voisi pitää joistain classisen musiikin teoksista. Mutta pakkosyöttöä en hyväksy, kyllä musiikin kuuntelu pitää lähteä omista kokemuksista ja mieltymyksistä.